De impact van sociale media op jouw vacature

De impact van sociale media op jouw vacature

De impact van sociale media op jouw vacature

In eerdere blogs heb je kunnen lezen hoe je een geschikte vacature opstelt. Nu deze af is, is het tijd om deze te verspreiden. Hoe verspreid je een vacature nu zo effectief mogelijk, de vraag hierbij is natuurlijk welke doelgroep je wilt bereiken. De krant is zeker een goed medium voor vele doelgroepen maar we moeten de kracht van sociale media niet onderschatten. Ben jij al bekend met de kracht van het gebruik van sociale media en welke manier van verspreiden efficiënt werkt? In dit blog komt dit allemaal aan bod. 

Waarom is sociale media belangrijk? 

De juiste kanalen gebruiken voor het verspreiden van vacatures is belangrijk om de doelgroep die jouw vacature moet bereiken binnen te halen. Het is een grote bron van mogelijke kandidaten. Daarnaast is de mobiliteit van dit medium heel groot, op elk mogelijk moment kan sociale media bekeken worden. 

Vooral de millenniums zijn zeer actief op sociale media en zijn dus goed te bereiken met dit medium. Daarnaast bereik je ook passieve kandidaten, dit zijn de mensen die niet actief bezig zijn met het zoeken naar een baan, omdat ze op dit moment al een baan hebben of hun zoektocht nog niet actief hebben gestart. Door jouw vacatures op hun tijdlijn zullen ze onbewust gaan nadenken over deze functies en hun nieuwe mogelijke carrièrestap. 

Hoe zet je effectief vacatures uit? 

Het grootste professionele netwerk van dit moment is LinkedIn. Hiermee bereik je een grote doelgroep, dit bereikt vooral actieve werkzoekende die langs jouw vacature scrollen en snel en laagdrempelig kunnen reageren. Andere media zoals Instaram en Facebook bereiken naast actieve werkzoekende ook vrienden en familie van werkzoekenden. Door de tagfuncties van deze media, bereik je via een omweg alsnog gemakkelijk de juiste kandidaat. 

Wat zijn andere voordelen? 

Het gaat snel.

Een ander voordeel van vacatures delen via sociale media is de snelheid. Het plaatsen van een vacature kan direct na het schrijven de tekst, daarnaast kan de kandidaat ook direct reageren. Het reageren op de vacature is laagdrempelig, wat meer reacties met zich meebrengt. 

Je kan je bedrijf goed positioneren.

Welk kanaal jij je vacatures ook plaatst, het geeft jouw bedrijf een kans om zich te positioneren. Het geeft kandidaten gelijk een eerste indruk van het imago en binnen een klik kunnen ze een kijkje nemen op jullie bedrijfsprofiel. 

Met goede zoektermen ben je gemakkelijk vindbaar.

Door goede titeltermen maak je je vacatures makkelijk vindbaar op deze sociale kanalen. Door goede advertising, sta je bovenaan in de zoekresultaten en komen kandidaten makkelijk bij jouw vacature terecht. 

Wat is nog meer belangrijk om in gedachte te houden met het gebruik van sociale media? 

Elk kanaal is anders en vereist daarom een andere aanpak. Bij Instagram kan je gebruik van een leuke foto die iets toevoegt over de functie, terwijl het bij LinkedIn vaak een wat meer zakelijke aanpak is. Toch zijn er een aantal punten die in het algemeen goed doen wanner een vacature via sociale media gedeeld wordt. 

  • Maak duidelijk hoe men kan reageren op de vacature, dit verhoogt het aantal reacties. 
  • Laat de vacaturetekst soepel en spontaan overkomen zodat deze aanspoort om gelezen te worden. 
  • Houdt het kort en bondig, naar de daadwerkelijke vacaturetekst kan verwezen worden via een linkje in het geplaatste bericht. 

Tot slot

Het is effectief je kansen te spreiden en je vacatures op meerdere kanalen te plaatsen. Van plan om binnenkort een nieuwe vacature uit te zetten? Bij een geplaatste vacature via onze website, delen wij de vacature op onze sociale media voor die extra boost. Heel eenvoudig, want dat hoeft jouw bedrijfsprofiel hem alleen nog maar te delen! 


Op zoek naar personeel?

Laat ons de werving verzorgen, hoeft u alleen nog de selectie te doen!

Deel via social media