Warme temperaturen.. Hoe regel je dit op de werkvloer?

Warme temperaturen.. Hoe regel je dit op de werkvloer?

Warme temperaturen.. Hoe regel je dit op de werkvloer?

Warme temperaturen.. hoe regel je dit op de werkvloer?

De temperaturen lopen op en de chillmodus gaat aan. Toch gaat het werk door en heb je nog verwachtingen van jouw personeel. Bij temperaturen boven de 26°C wordt er extra lichamelijke belasting verwacht en moet er worden nagedacht over extra maatregelen. Maar hoe pak je dit nu het best aan?! Hieronder worden er verschillende tips weergegeven.

Waarom is het slecht?

Als er gewerkt wordt met hoge temperaturen of met hete producten, kan dat ervoor zorgen dat de prestaties en de focus afnemen. Ook kan dit schade brengen aan de gezondheid. 

Extra: Dit geldt hetzelfde voor ‘werken in de kou’. Als de werkplek te koud is, bestaat er ook een risico op gezondheidsschade. 

Tip 1: Gebruik van airco

Het is belangrijk om een lekkere temperatuur te creëren op kantoor, zodat werknemers het niet te warm of te koud hebben. Toch is het belangrijk om de airco in de warme zomerdagen niet ijskoud te zetten. Wanneer het verschil te groot is met de buitentemperatuur is de kans groot dat er een verkoudheid opgelopen wordt. 

Tip: Je kunt ook ventilators aanschaffen voor werknemers, zodat ze zelf de temperatuur kunnen reguleren.

Tip 2: Tropenrooster

Voor de meeste mensen geldt dat hun humeur en concentratie het beste is in de ochtend. Daarnaast vindt de minimum temperatuur vaak plaatst net na de zonsopgang. Daarna lopen de temperaturen snel op. Om deze twee redenen is het daarom geen slecht idee om vroeg te beginnen met werken op warme dagen, zodat er ’s middags eerder gestopt kan worden. Hierbij vermijd je de warmste momenten van de dag en blijf je toch gefocust op het werk.

Tip 3: Las extra pauzes in

Het is uiteraard altijd belangrijk om goed te drinken, maar voornamelijk met warme dagen wordt de nadruk gelegd om héél goed te drinken om uitdroging te voorkomen. Nu is het op kantoor makkelijk om even een extra glas water te pakken, maar is dit bij sommige banen niet mogelijk. Daarom is het erg belangrijk om extra pauzes in te lassen, zodat iedereen de mogelijkheid krijgt om extra goed te drinken.

Het is belangrijk om de werknemers tevreden te houden in deze periode. Dus laat ook zeker waardering zien.


Op zoek naar personeel?

Laat ons de werving verzorgen, hoeft u alleen nog de selectie te doen!

Deel via social media