Personeel gemotiveerd en enthousiast houden, deze tips maken het makkelijk en leuk.

Personeel gemotiveerd en enthousiast houden, deze tips maken het makkelijk en leuk.

Personeel gemotiveerd en enthousiast houden, deze tips maken het makkelijk en leuk.

Gemotiveerd personeel leidt tot goede prestaties. Met dit sombere weer lijkt de motivatie er niet altijd vanaf te spatten. Gelukkig zijn er voor jou als werkgever een hoop makkelijke en leuke manieren die bijdragen aan de motivatie van jouw werknemers. Daarnaast zorgen deze manieren ook voor een goede werksfeer, win-win situatie dus. 

In deze blog nemen we je mee in een aantal simpele, soms voor de hand liggende, manieren om personeel te motiveren die vaak worden vergeten. 

Spreek je waardering uit. 

De meest voorkomende vorm van het uiten van kritiek is wanneer er zaken fout gaan. Wanneer iets goed gaat, wordt het vaak gezien als normaal en volgens de richtlijnen. Toch is het goed om deze successen uit te spreken en waardering te uiten wanneer er dingen goed gaan. Daarnaast mogen grotere successen ook gevierd worden, plan een extra borrel in of voorzie de medewerker van een extraatje bij het behalen van grote successen. 

Geef opbouwende feedback. 

Naast het uitspreken van waardering is ook de manier van kritiek uitspreken van belang. Soms is het noodzakelijk om een medewerker aan te spreken op gedrag of is het tijd voor een functioneringsgesprek. Probeer hierbij kritiek in groepsvorm te vermijden en neem de medewerker een-op-een voor dit gesprek. Op een positieve en opbouwende manier feedback brengen zal de medewerker helpen groeien en motiveren om een situatie volgende keer anders aan te pakken.  

Leer delegeren. 

Het verdelen van taken zal er op langere termijn voor zorgen dat dezelfde werknemers vaak de routinetaken krijgen en de meer uitdagende taken bij andere werknemers belanden. Het is daarom belangrijk dat bij het delegeren van taken ook rekening wordt gehouden met de vaardigheden van de werknemers. Zorg dat zij zich kunnen blijven ontwikkelen en taken krijgen die zij spannend en uitdagend vinden. 

Stel realistische doelen. 

Het stellen van realistische doelen die haalbaar en goed uitgewerkt zijn werkt motiverend. Probeer daarom je personeel niet op te zadelen met onelastische hoeveelheden aan werkzaamheden. Bespreek je verwachtingen en spoor werknemers aan om voor zichzelf hun doelen duidelijk te maken en eventueel juiste begeleiding hierbij te krijgen. 

Communiceer helder.

Het is vaak niet mogelijk om werknemers bij alle keuzes te betrekken die worden gemaakt binnen de bedrijfsvoering. Toch motiveert het werknemers om op tijd te weten wat voor veranderingen er aan komen en waar zij mogelijk nog aan kunnen bijdragen. Voor hetzelfde geld kunnen werknemers bijdragen aan nieuwe ideeën die het werk leuker en beter maken. 

Goede werkomstandigheden zijn de sleutel tot gemotiveerde werknemers. 

Naast al de zojuist genoemde punten zijn de werkomstandigheden de factor die uiteindelijk zorgen voor een goed en fijn gevoel op de werkvloer. Denk aan praktische zaken zoals goede apparatuur en up-to-date software. Daarnaast zijn ook de omstandigheden van belang die bijdragen aan het welzijn van de medewerkers. Dit zijn onder andere; het krijgen van voldoende pauze en frisse lucht. Er zijn nog onwijs veel andere factoren die uiteindelijk bijdrage aan goede werkomstandigheden, het is niet noodzakelijk om alles drastisch te veranderen, het is juist de continue bewustzijn en de kleine veranderingen die jouw werknemers gemotiveerd en enthousiast blijven houden


Op zoek naar personeel?

Laat ons de werving verzorgen, hoeft u alleen nog de selectie te doen!

Deel via social media