Jong talent binnen jouw organisatie, de voordelen en hoe jij ze werft.

Jong talent binnen jouw organisatie, de voordelen en hoe jij ze werft.

Jong talent binnen jouw organisatie, de voordelen en hoe jij ze werft.

Wat is jong talent? 

Een starter ook wel genoemd, net afgestudeerd, geen vakkennis en geen ervaring. Dat is één manier van denken over het binnenhalen van starters. Maar in plaats van het over starters te hebben kunnen we ook spreken van jong talent, een volgens velen betere weergave van wat starters nu eigenlijk zijn.  

Wat is het belang van jong talent binnen een organisatie? 

Met het binnenhalen van jong talent beoogt een organisatie snellere veranderingen door te voeren, meer dynamisch en toekomstbestendig te zijn. Maar er zijn nog veel meer voordelen van jong talent. 

Ze staan open om te leren en leren sneller.

De hersencapaciteit is het meest flexibel tot het 27e levensjaar, gemiddeld gezien ligt de afstudeerleeftijd op 23 jaar. Dit betekent dat die eerste jaren in het werkleven van de afgestudeerde het brein nog het makkelijkst nieuwe dingen opslaat. Laat bij een nieuwe baan nu heel veel nieuwe informatie komen kijken die verwerkt moet worden. 

Daarnaast staan ze meer open om te leren. Jong talent heeft vaak nog weinig ervaring op de arbeidsmarkt maar staat wel te popelen om dit te vergaren. Alle nieuwe taken en werkzaamheden die geleerd moeten worden zien zij juist als uitdaging en niet als probleem. 

Open denkwijze

In tegenstelling tot ervaren werknemers die in een stramien vast kunnen zitten en een bepaalde denkwijze eigen hebben gemaakt, staat jong talent er nog compleet open in. Dit frisse perspectief biedt nieuwe inzichten. Daarnaast zijn zij ook meer kneedbaar doordat zij geen werkpatronen en gewoontes hebben aangeleerd. De optimale gelegenheid om deze jonge werknemers in te werken op een manier die het beste aansluit bij jouw huidige bedrijfsvorm. Door het nieuwe inzicht em frisse perspectief dat zij te bieden hebben, weten zij misschien nog een aantal goede verbeterpunten te ontdekken waar de organisatie uiteindelijk baat bij heeft. 

Dankbaar voor de kans

Het is voor een afgestudeerde niet altijd makkelijk om een nieuwe baan te vinden. Veel vacatures bevatten werkervaring als vereiste. Wanneer zij de kans krijgen om zonder enige werkervaring toch ergens aan de slag te gaan zullen zij zeer dankbaar zijn voor deze kans. Ze zullen hard willen werken en daardoor productiever zijn. 

Hoe haalt jouw organisatie jong talent binnen? 

Ga mee met de tijd 

Laat jezelf als organisatie zien. Online marketing is hierbij een belangrijk onderdeel, als de jongere doelgroep zich ergens bevindt, dan is het wel online. Daarnaast voelt jong talent zich het meest thuis is een omgeving die mee gaat met zijn tijd. Denk hierbij aan up-to-date technologie en moderne online marketing strategieën. 

Het belang van werk en privé

Terwijl vroeger het leven van de werknemer veel meer draaide om werk, is het leven van jong talent veel meer dan alleen werk. Zij willen genoeg tijd om hun privéleven te leiden. Denk hierbij aan het niet verplichten van overuren werken en functies waar de werktelefoon in het weekend uit kan zonder problemen voor de werknemer. 

Een eerlijk bedrijf

De huidige generatie starters komt op voor gelijke rechten voor iedereen. Zij willen en verwachten van een organisatie dat zij ondanks hun etniciteit of geslacht eerlijk behandeld worden. Maatschappelijk verantwoordelijke organisaties zijn populair bij de huidige doelgroep. Dit in tegenstelling van vroeger waarbij voornamelijk arbeidsvoorwaarden de doorslaggevende factor was. 

Biedt doorgroeimogelijkheden aan 

Laat duidelijk zien wie je bent als organisatie en wat je kan bieden. Transparantie over salaris en doorgroeikansen is dan ook de huidige verwachting. 

Tot slot

Je mag niet verwachten dat jong talent direct alle capaciteiten in huis heeft om op volle toeren mee te draaien in jouw organisatie. Zorg daarom voor een juiste balans van jong talent en meer ervaren werknemers. Op de lange termijn wordt het nieuw talent vanzelf ervaren genoeg om nieuw jong talent in te werken en om op volle toeren mee te draaien. 


Op zoek naar personeel?

Laat ons de werving verzorgen, hoeft u alleen nog de selectie te doen!

Deel via social media