Innoveren, hoe doet jouw bedrijf dat met succes?

Innoveren, hoe doet jouw bedrijf dat met succes?

Innoveren, hoe doet jouw bedrijf dat met succes?

Waarom gaat innovatie vaak zo moeizaam? 

Innovatie is verandering en verandering is niet iets wat altijd soepel verloopt. Gedragspatronen moeten doorbroken worden en werknemers die al langere tijd in het vak zitten moeten ineens andere dingen gaat doen. Natuurlijk zal niet elke werknemer weerstand bieden. Het is van belang dat jouw bedrijf de werknemers die wel weerstand bieden ook meekrijgt. 

Hoe creëer je ruimte voor innovatie?  

Wanneer jij met hele goede ideeën komt, wordt er deel van de weerstand afgenomen. Maar hoe gaan we om met de werknemers die wel weerstand bieden? Het lijkt heel moeilijk om iedereen mee te krijgen maar er zijn genoeg manieren die dit proces vergemakkelijken.

Licht jouw werknemers op tijd in.

Goede communicatie is de sleutel tot succes bij innovatie. Werknemers waarderen het gevoel van betrokkenheid in een bedrijf. Grote innovaties gaat vaak een langdurig traject aan vooraf. Licht jouw werknemers dan ook op tijd in. Buiten dat het voor hen een betrokken gevoel geeft wanneer ze weten wat er speelt in hun bedrijf. Kunnen de ideeën van jouw werknemers verassend en vernieuwend zijn. Het kan een frisse blik opleveren en net dat puntje op de “i” zijn die jouw innovatieve idee nog nodig had. Daarnaast moeten mensen nu eenmaal even wennen aan nieuwe ideeën. Het verstrijken van tijd neemt daarom ook weer een stukje weerstand weg.  

Ga de dialoog aan. 

Het belangrijkste is dat er geluisterd wordt naar werknemers. Waarom bieden ze eigenlijk weerstand? Ga de dialoog aan. Het is van belang dat jij iedereen meekrijgt. Iedere werknemer heeft zijn eigen bijdrage aan het bedrijf en weerstand verlaagd de productiviteit van jouw werknemers direct. Maak de gevolgen van de innovaties duidelijk, sommige medewerkers zijn bang dat hun baan verdwijnt of drastisch veranderd. Leg daarom duidelijk uit wat de veranderingen gaan betekenen en neem deze angst weg. 

Creëer een veilige bedrijfscultuur

Je zal je afvragen, een bedrijfscultuur kan je die nog veranderen dan? Dit kan zeker. 
Verandering is spannend en wat de gevolgen zijn van een verandering is niet altijd direct duidelijk. Creëer een omgeving waar fouten gemaakt kunnen worden. Wanneer werknemers zien dat ze de innovatieve ideeën uit kunnen proberen zonder dat dat dit voor hen nadelige gevolgen heeft, zullen er al snel meer mensen mee durven gaan. 

Laat het managementteam een voorbeeld zijn 

De belangrijkste keuzes worden gemaakt door het managementteam. Wanneer leden van dit MT uitstralen dat ze het niet eens zijn met de innovaties, dan werkt dit direct door op de overige medewerkers. Overleg daarom goed wat je met elkaar wil uitstralen en zorg dat je met elkaar op een lijn komt. Het MT hoeft zeker geen front te vormen tegen overige medewerkers. Uiteindelijk is iedereen één team, dwing daarom niks af. 

Nog een laatste advies als jouw bedrijf wil innoveren

Innoveren gaat nou eenmaal niet altijd vlekkeloos. Laat jouw innovatieve ideeën niet tegenhouden door eventuele weerstand. Durf als bedrijf te groeien en bereid je voor op mogelijke negatieve consequenties. Uiteindelijk is er altijd wel een oplossing die werkt als je hard genoeg probeert en goed communiceert. 


Op zoek naar personeel?

Laat ons de werving verzorgen, hoeft u alleen nog de selectie te doen!

Deel via social media