Geld besparen door langdurig ziekteverzuim te verlagen? Wij weten hoe!

Geld besparen door langdurig ziekteverzuim te verlagen? Wij weten hoe!

Geld besparen door langdurig ziekteverzuim te verlagen? Wij weten hoe!

Wat zijn dan de grote oorzaken? 

De grootste oorzaak van langdurig ziekteverzuim zijn mentale klachten. Nederlanders die hiermee kampen hebben zo’n 57 dagen ziekteverzuim dagen per jaar, erg duur dus.  Wat kan jouw bedrijf eraan doen om dit te verminderen? Wij weten een aantal simpele oplossingen. 

Praat met elkaar

Weet jij hoe het gaat met jouw werknemers? Het is voor werknemers vaak een drempel om mentale klachten te melden. Vraag hoe het gaat met jouw werknemers en maak metalen klachten geen taboe. Bij grote bedrijven is het niet altijd mogelijk om als werkgever met iedereen te praten. Zorg er dan voor dat er in ieder geval een aanspreekpunt is om mentale klachten te melden. Eventueel een onafhankelijke arbeidspsycholoog waar anoniem mee gepraat kan worden is aan te raden. 

Werkstress 

Werkstress is een van de grootste oorzaken van burn-out: Ga na of jouw personeel krijgt wat het nodig heeft en zorg voor een veilige omgeving. Stel jij niet te hoge eisen aan jouw personeel? Tijdsdruk en onbetaald overwerken zijn de grootste boosdoeners op dit gebied, beperk dit waar mogelijk is.

Hart- en vaatziekte 

Nederlanders met hart- en vaatziekte zorgen voor ziekteverzuim van gemiddeld 52 dagen per jaar. Overgewicht speelt hierbij een enorme rol. Wat kan jij als bedrijf doen om overwicht verlagen? 

Zorg voor gezonde snacks, die jouw personeel gratis kunnen consumeren. In Nederland zijn genoeg bedrijven die fruitvoorraden voor bedrijven leveren. Stimuleer de consumptie door ongezonde snacks weg te halen en fruit beschikbaar te maken voor de werknemer. Dit kan jouw bedrijf uiteindelijk financiële voordelen opleveren. 

Heel de dag zitten werkt zeker niet mee. Sta-bureaus zijn tegenwoordig niet aan te slepen. Het lijkt een dure oplossing maar uiteindelijk is het een goede investering voor verlaging van ziekteverzuim wat jouw bedrijf uiteindelijk geld laat besparen. Verstelbare bureaus geven jouw werknemer zelf de keus af en toe eens staand te werken. Daarnaast ook nog eens goed voor de rug.   

Conflicten

Conflicten op werk zijn op zichzelf al vervelend genoeg. Het verlaagt de werksfeer, productiviteit en daarnaast zorgt het bij de betrokken personen voor gemiddeld 23 dagen ziekteverzuim dagen per jaar, een duur kostenplaatje dus. 

Schakel een derde partij in. Wanneer er tussen werkgever en werknemer een conflict is, schakel een derde partij in: In conflict blijven is voor niemand leuk, en daarnaast kost het jouw bedrijf ook nog is enorm veel geld. 

Wanneer jij als werkgever ziet dat werknemers onderling conflicten hebben, negeer dit niet. Laat ze het uitpraten en neem een objectieve rol als mediator aan voor het beste resultaat.

Uitputting 

Uitputting en concentratie lijken niet bepalend te zijn voor langdurig ziekteverzuim, maar het tegendeel is waar. Wanneer werknemers zich uitgeput voelen en hun concentratie afneemt, neemt de productiviteit af en het zorgt daarnaast voor 10 ziekteverzuim dagen per jaar bij werknemers waarbij de klachten extreem zijn. 

Kantoorberoepen zijn in de huidige tijd niet meer in te beelden zonder grote computerschermen op het bureau. Niks mis met digitaliseren, maar al die schermtijd brengt de nodige gevolgen met zich mee. Geef jouw werknemers de nodige pauzes en biedt eventueel bleu screen protectors aan voor over de monitor. Dit filtert het licht en biedt voordelen voor de ogen en geest. 

Breek pauzes in kleinere stukjes: alleen lunchpauze klinkt misschien wel aantrekkelijk en efficiënt. Maar door pauzes op te delen in ‘s Ochtens en ’s Middags krijgt jouw personeel de nodige rusttijd en dit zorgt voor betere concentratie. 

Wat wil je uiteindelijk bereiken? 

Natuurlijk is het niet mogelijk om al het langdurende ziekteverzuim uit te sluiten. Maar door een klein beetje extra aandacht aan de gezondheid van jouw personeel, is verlagen makkelijker dan je denkt. Daarnaast is gezond personeel ook nog eens gelukkiger en zullen ze jouw als werkgever nog meer waarderen. Win-win situatie dus! 

 


Op zoek naar personeel?

Laat ons de werving verzorgen, hoeft u alleen nog de selectie te doen!

Deel via social media