Een pakkende vacaturetekst schrijven

Een pakkende vacaturetekst schrijven

Een pakkende vacaturetekst schrijven

Het werven van kandidaten begint pas echt bij de vacaturetekst. Dit is waar je een mogelijk sollicitant overhaalt tot actie. Door het schrijven van een leuke, pakkende en vooral persoonlijke vacaturetekst zorg je ervoor dat jouw vacature onderscheidend wordt van alle andere. Het is belangrijk dat je niet zomaar een stukje tekst plaatst, maar echt de tijd neemt voor het schrijven. Doe je dit niet, is de kans groot dat kandidaten in deze stap van het sollicitatieproces zullen afhaken of doorzoeken naar een andere vacature.

Tip 1: Schrijf uniek en persoonlijk

Maak de tekst aantrekkelijk en licht alle sterke kanten van het bedrijf uit. Zorg vooraf voor een aantal schetsen van ideale werknemers. Denk je vervolgens in waar zij van houden, en waar ze naar op zoek zijn. Door dit inzichtelijk te maken schrijf je de vacaturetekst meer persoonsgericht en zal de doelgroep getriggerd zijn om de volledige vacature door te lezen.

Tip 2: Geef voldoende informatie

Een vacaturetekst van slechts een alinea is voor niemand aantrekkelijk. En wanneer de tekst te lang is haakt de lezer af. Zorg dus voor een ideale mix: Schrijf de tekst niet te kort, maar ook niet te lang. Behandel in de tekst in ieder geval de standaard punten, en vul deze aan met wat belangrijk is voor jouw bedrijf.

Noem de volgende punten in je vacaturetekst:

  • Over de functie en het bedrijf
  • Over de ideale kandidaat
  • Salarisindicatie (indien mogelijk)
  • Secundaire arbeidsvoorwaarden
  • Oproep tot sollicitatie of contact

Tip 3: Laat jouw bedrijf zien

Laat in de vacaturetekst duidelijk de sfeer van het bedrijf voelen. Schrijf de tekst zoveel mogelijk vanuit de stem van het bedrijf. Zo krijgt de kandidaat direct een goede indruk, en spreek je eerder de juiste personen aan. Gebruik bijvoorbeeld een video waarin je de werkvloer laat zien. Een foto spreekt vaak ook al duizend woorden.

Tip 4: Gebruik niet té veel vaktaal

Vaktaal duidt niet perse op kennis. Wat voor jouw team heel logisch is, wordt bij een ander bedrijf verstopt onder een andere naam. Door het gebruik van teveel vaktaal loop je dus het risico geschikte kandidaten te verliezen. Lees je tekst daarom altijd even na. Probeer moeilijke woorden te vervangen voor iets wat prettiger leest.

Tip 5: Schrijf pakkende koppen

Pakkende headers in je vacaturetekst zorgen voor een prettige leesbaarheid. De kans is dus groter dat een kandidaat de gehele vacaturetekst leest. Niet alleen maak je de tekst beter leesbaar, je zorgt hiermee ook voor een betere vindbaarheid in de zoekmachines. Goed nadenken over koppen is daarom zeker de moeite waard. Noem belangrijke woorden zoveel mogelijk vooraan een kop, en zet de belangrijkste onderwerpen bovenaan de tekst.

Tip 6: Benoem alle voordelen van de functie

Vertel zoveel mogelijk over de functie. Natuurlijk het meest gericht op de verschillende voordelen. Ook hier komt het goed van pas als je weet voor wie je de vacaturetekst schrijft. Zo kun je gemakkelijk inspelen op de wensen van een kandidaat. Elke functie heeft zo zijn eigen plus- en minpuntjes. Aan jou de taak deze zo aantrekkelijk mogelijk te beschrijven. Let op: Wat door de ene kandidaat als pluspunt wordt gezien, ziet een andere kandidaat wellicht als minpunt.

Enkele voordelen van een functie zijn:

  • Werk dichtbij huis, weinig reistijd
  • Auto van de zaak
  • Flexibele werktijden, geen 9/5 baan
  • Klein team

Tip 7: Gebruik humor

Probeer altijd de nodige humor in een vacaturetekst te verwerken. Niet alleen om jezelf te onderscheiden, maar ook omdat je hiermee gelijk een band schept met een kandidaat. Door een gezonde dosis humor toe te voegen aan je tekst maak je de ook tekst persoonlijker. Solliciteren is voor veel mensen niet het leukste om te doen, maar door het gebruik van humor kan een bedrijf iets van de spanning weghalen. Ook zul je merken dat sollicitanten hier leuk op in kunnen spelen en er minder standaard motievatiebrieven binnenkomen.

Liever hulp bij het schrijven van een overtuigende vacaturetekst?

Neem contact met ons op voor meer informatie.


Op zoek naar personeel?

Laat ons de werving verzorgen, hoeft u alleen nog de selectie te doen!

Deel via social media