Een jarige collega tijdens Corona

Een jarige collega tijdens Corona

Een jarige collega tijdens Corona

Het is de normaalste zaak van de wereld om vlaggetjes op te hangen in het kantoor en taart te eten op de verjaardag van een van je collega’s. Dit is helaas in deze tijd anders. Bijvoorbeeld omdat veel werknemers nu thuiswerken, en anders een gepaste afstand moet bewaren. Maar dit mag zeker de pret niet bederven. Om je collega toch nog die onvergetelijke verjaardag op het werk te geven hebben wij voor jou 6 tips verzameld. Jij wil toch ook niet overgeslagen worden op je verjaardag? 

Tip 1: Feliciteer jouw collega (Desnoods via Whatsapp) 

Zorg ervoor dat jouw collega zich toch een beetje speciaal voelt op zijn of haar verjaardag. Het lijkt misschien de simpelste taak, maar wakker worden met veel felicitaties daar wordt iedereen heel gelukkig van. Zorg er als werkgever dan ook voor dat je toch even een simpel appje of kaartje stuurt naar jouw jarige werknemer. Een appje kan ook gestuurd worden in de groepschat van Whatsapp , zodat niemand de verjaardag zal vergeten en de felicitaties binnenstromen.

Tip 2: Zorg voor een ‘meet momentje’

Uiteraard is het handig om een vast moment in de week af te spreken om via een online videoplatform, denk hierbij aan Zoom of Teams, even bij te kletsen. Zo voelen werknemers zich niet vergeten en krijgen ze toch een beetje een teamgevoel vanuit huis. Want dat thuiswerken is natuurlijk niet ideaal.

Zorg er als werkgever voor dat er een extra contactmoment komt wanneer er iemand jarig is. O m zo toch het idee van het samen vieren na te bootsen. Als het niet mogelijk is om een extra moment in te plannen, probeer dan toch het vorige moment te verplaatsen zodat het contactmoment op de verjaardag plaatsvindt. 

Tip 3: Regel een (online) lunch 

Het is uiteraard ook leuk om met het hele team te lunchen via een online meeting. Zorg er dan bijvoorbeeld voor dat de jarige collega een broodje thuis bezorgd krijgt. Op deze manier voelt de jarige zich toch een beetje jarig en de lunch zal zeker worden gewaardeerd. Je kan ook de lunch verzorgen voor het hele team zodat er echt samen gelunched kan worden. 

Tip 4: Een online surprise party

Dit is een super makkelijke manier, maar wel een heel erg leuke. Spreek onderling af dat jullie gaan bellen om het één en ander te bespreken voor werk. En dat het hele team klaar zit met een hoedje op. Zodra het videogesprek met de jarige wordt gestart, zit het hele team klaar om te zingen. Supriseee…. Je kunt hier natuurlijk iets leuks van maken door een spelletje te doen of een speech te geven , maar je kan natuurlijk ook gewoon lekker met z’n allen zingen en proosten met een glas champagne.

Tip 5: Drive-thru party

Veel mensen zien op jouw verjaardag, wie wil dat nou niet? Zorg als werkgever dat je ergens op de dag even langs rijdt met een bloemetje of een ander klein aardigheidje. Het is ook leuk als je onderling regelt dat alle of in ieder geval een deel van de collega’s dit ook doet. Dit kan natuurlijk gemakkelijk binnen de corona regels door je te houden aan de 1,5 meter regel Zorg ervoor dat alle collega’s hiervan op de hoogte zijn en maak er een geweldige dag van voor de jarige. 

Tip 6: Maak het bekend naar de buitenwereld

Als je social media kanalen hebt met jouw bedrijf maak daar dan goed gebruik van. Het is niet alleen handig om je social media kanalen op te vullen, v olgers vinden het vaak ook erg leuk om content te zien op persoonlijke vlak. Dat zorgt namelijk voor binding. Ook zet je op deze manier de jarige collega weer even in het zonnetje en ontvangt de jarige meer felicitaties. 

Als het mogelijk is om een persoonlijke foto te maken in feeststemming, wordt dat zeker aangeraden. Zorg voor wat slingers, ballonnen en eventueel een feesthoedje. De volgers worden op deze manier meegenomen in de activiteiten van jouw bedrijf. Dit zorgt vaak voor meer likes en reacties. Dat is natuurlijk wel wat lastiger in deze corona tijd maar maak bijvoorbeeld een foto als je langsrijdt tijdens de Drive-thru. Of maak gewoon een screenshot van de online meeting.

Wat ga jij doen voor je collega?

Maak de dag van de jarige collega zeker een dag om niet meer te vergeten. De werknemer zal dit zeker waarderen. Zorg dan ook dat je alle verjaardagen van de collega’s in jouw agenda zet, zodat je deze niet vergeet. 

Weet jij nog een leuke manier om jouw jarige collega in het zonnetje te zetten?


Op zoek naar personeel?

Laat ons de werving verzorgen, hoeft u alleen nog de selectie te doen!

Deel via social media