5 tips om de productiviteit van je werknemers te verbeteren

5 tips om de productiviteit van je werknemers te verbeteren

5 tips om de productiviteit van je werknemers te verbeteren

Ben jij tevreden over jouw medewerkers en hun resultaten of had het beter gekund?. Maar hoe verbeter je nou de productiviteit van jouw werknemers? Hieronder 5 tips.

Maak gebruik van sociale technologieën

Sociale media is tegenwoordig een goede vorm voor online netwerken, blogs schrijven en content creëren op jouw sociale media kanalen. Sociale media verhoogt de productiviteit van kenniswerkers. Deze vormen maken het makkelijk om informatie te verzamelen en deze te delen. Het scheelt onnodig e-mails versturen, het opzoeken van informatie en het onnodig veel vergaderen. Productief dus 😊

Zorg dat de werknemers overal kunnen werken

Ook al is het niet zeker of thuiswerken tot meer productiviteit leidt, kan het wel helpen om werknemers overal toegang te geven tijdens leegloopuren. Denk bijvoorbeeld aan werknemers die altijd kunnen beginnen met werken in de trein wanneer de trein vertraging opgelopen heeft. 

Vooral in de coronaperiode en situaties waarbij werknemers onverwachts in quarantaine moeten is het handig om iedereen overal toegang te geven om in te loggen. De werknemers zullen zich dan op elk moment van de dag betrokken voelen bij het bedrijf doordat ze elke ontwikkeling binnen het bedrijf meekrijgen. 

Zorg voor productieve werktijden

Iedere werknemers is productief op andere tijden. Ochtendmensen beginnen liever eerder met werken dan avondmensen. Laat de werknemers daarin vrij en laat ze zelf kiezen op welke tijden ze op hun werkdag willen beginnen. Avondmensen beginnen misschien liever later en ochtendmensen liever eerder. Wees flexibel, dit zorgt voor een verhoging van productiviteit. 

Verplicht de lunchpauze

Je zou zeggen dat mensen productiever zijn wanneer zij hun lunchpauze overslaan doordat ze dan meer tijd over hebben om werkzaamheden te verrichten. Toch werkt dit averechts. Zonder pauze wordt de productiviteit verlaagd aan het einde van de dag. Zorg er daarom voor dat iedereen verplicht een lunchpauze heeft. Met z’n alle pauze houden zorgt ook voor een betere sfeer binnen het team wat ook leidt tot een hogere productiviteit.

Geef complimenten

Complimenten krijgen doet een mens altijd goed. Medewerkers zullen daardoor beter gaan werken. Het is wel belangrijk om echt belangstelling te tonen door bijvoorbeeld naast iemand te gaan zitten en iemand persoonlijk een compliment te geven. Natuurlijk is een mail met een compliment naar het hele team ook altijd goed om te doen, maar besteed ook aandacht aan alle individuen.

Wat doe jij voor een hoge productiviteit binnen jouw team?

 


Op zoek naar personeel?

Laat ons de werving verzorgen, hoeft u alleen nog de selectie te doen!

Deel via social media